Dr Konstantinos Bourelakis

      Dr med. Konstantinos Bourelakis, vlasnik i osnivač ordinacije Healthcare Consulting, rođen je 1978. godine u Atini. Posle završenog Medicinskog fakulteta i staža u Srbiji radio je u vojnoj bolnici u Atini, gde je i oformio svoje visoke standarde u vezi sa pristupom lečenju i ljudima.

Konstantinos Bourelakis

Dr Konstantinos Bourelakis

      Po povratku u Beograd svoje znanje klasične medicine dopunio je poslediplomskim edukacijama iz oblasti kvantne medicine, tradicionalne kineske medicine i akupunkture (pri Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija ). To mu je omogućilo da u dijagonstici i terapiji primenjuje najmodernije terapije, ali i proverene tradicionalne metode koje stalno usavršava i dopunjava kroz kontinuirane edukacije u zemlji i inostranstvu.
Član je Sprskog lekarskog društva i Udruženja za kvantnu medicinu Quanttes,a ordinaciju privatne prakse Healthcare Consulting je pokrenuo sa ciljem da ljudima omogući da doktora dožive kao prijatelja i saradnika u borbi za zdrav život, kome se mogu uvek obratiti u vezi sa svim pitanjima koja se na bilo koji način tiču zdravlja.
      Ono što ga odlikuje kao lekara je holistički pristup lečenju i tendencija da spaja najbolje metode klasične i tradicionalne medicine, sa ciljem da što bolje prepozna i ispuni potrebe svojih pacijenata. Često ističe da medicina ne treba da se deli na klasičnu i na tradicionalnu, već da sve metode koje dokazano pomažu u borbi protiv bolesti čine jednu, integrativnu medicinu, koja je jedini pravi način da se pacijentima pomogne. Samo na ovaj način je moguće otkriti i ukloniti uzrok određene tegobe, umesto da se samo tretira posledica.
      Smatra da je zdravlje zajednička briga pacijenata i lekara i u skladu sa tim uvek prilagođava svoje usluge i savete problemima i potrebama savremenih ljudi. Svakom pacijentu posvećuje punu pažnju i vreme sa ciljem da zajedno dođu do rešenja problema i unaprede kvalitet života.
      Posebno interesovanje usmerio je na stres i energiju, pre svega na metode za borbu protiv stresa i njegovu prevenciju, zatim na prirodne načine regulisanja pojedinih nedostataka ili oboljenja putem pravilne ishrane, prirodnih suplemenata i fizičke aktivnosti i najzad na podizanje energije i jačanje imuniteta. Cilj mu je da promoviše zdrav način života i da svojim pacijentima pokaže da nije nemoguće izbalansirati zdravlje i obaveze u modernom vremenu u kom živimo.